tirsdag den 10. oktober 2017

Generel opdatering


Dewey's Readathon
Allerede om to uger er der igen Dewey's Readathon, og jeg regner med at deltage. Har du ikke hørt om Dewey's Readathon før, så er det en online event, hvor læseheste over hele verden sætter 24 timer af deres liv af til at læse så meget som de overhovedet kan. Readathonet bliver afholdt hvert halve år, og man kan deltage i forskellige mini-udfordringer og vinde præmier, hvis man tilmelder sig på hjemmesiden.

Denne gang har Dewey's Readathon 10-års jubilæum, så mon ikke det kommer til at blive en fest ud over det sædvanlige?

Der er et vigtigt spørgsmål vedrørende Readathon, som jeg endnu ikke har haft tid til at overveje så meget, og det er selvfølgelig hvilke bøger, jeg skal læse til eventet. Det er ikke sikkert, jeg finder ud af det, før dagen kommer. Men hvis Turtles All the Way Down kommer med posten inden, er den et godt bud.

Skildpadder hele vejen ned
er den danske titel på John Greens nye bog, der udkommer i dag, og som jeg glæder mig virkelig meget til at læse. Jeg forudbestilte den på engelsk for mere end to måneder siden via Book Depository, og har ventet utålmodigt lige siden. Jeg har endnu ikke fået besked om, at den er afsendt, men håber den kommer meget snart.

Heldigvis har John Green lagt en video op, hvor han læser første kapitel højt. Jeg tror lige, jeg skal ind og høre det igen ...

Lige nu læser jeg ...
Jeg er netop blevet færdig med Anne Franks dagbog for nogle dage siden. Det betyder at jeg er kommet ned på tre "aktive" bøger (= bøger, jeg er i gang med). Den første er On Writing af Stephen King. Jeg læste første del af bogen, der er en slags autobiografi, for to-tre måneder siden, og holdt så pause, da jeg var kommet et lille stykke ind i anden del, der handler om det at skrive. Men jeg tror, det er tid til, at få læst den færdig, eller i det mindste tage en bid mere.

Den anden er Silmarillion af Tolkien, som jeg også har været i gang med længe. Den har en utrolig mættet handling, som også bedst glider ned i mindre bidder. Men skøn, skøn læsning.

Den tredje er Mødet ved Milepælen af den norske forfatter Sigurd Hoel. Og det er nok den mest normale bog, jeg er i gang med for øjeblikket. Ikke at det siger særlig meget. Faktisk er den også lidt speciel, for der er ikke så meget handling, men rigtig mange tanker. Dog er det rigtig spændende tanker, fx om, hvor det onde kommer fra, hvad der gør mennesker til nazister, og den slags. Ikke just hyggelæsning, tænker du måske, men den er rigtig godt og smukt skrevet, så det er alligevel en nydelse at læse.

2 kommentarer:

  1. Oh... jeg bør nok snart lave mit indlæg over, hvilke bøger jeg har planer om at læse. Jeg har min stabel på plads... tror jeg! :D

    Dejligt at du også deltager!


    Mvh.
    Den lille Bogblog

    SvarSlet
    Svar
    1. I lige måde :) Bliver spændende at se din stak!

      Slet