onsdag den 30. december 2015

Hvilke bøger gav/fik jeg i julegave?

Noget af det, jeg holder allermest af ved julen er at give gaver til dem, jeg holder af. At gøre en indsats for at finde den helt rigtige gave, og så se min vens eller mit familiemedlems glædeligt overraskede reaktion, er noget af det bedste, jeg ved. Jeg holder selvfølgelig også meget af at gaver, og dette indlæg handler da også om begge dele :)

Fordi jeg har fokuseret mere og mere på bøger og læsning den sidste tid, valgte jeg at give forholdsvis mange boggaver denne jul. Her er en liste over, hvad jeg valgte at give.
 • Til min ene veninde - Mind Games af Teri Terry. Både hun og jeg var vild med Slettet-trilogien, så forhåbentligt falder denne bog af samme forfatter i god jord.
 • Til min anden veninde - Coraline af Neil Gaiman. Jeg ved, hun værdsætter et godt gys, og jeg har en fornemmelse af, at man aldrig går fejl med Neil Gaiman.
 • Til min mor - Vindens skygge af Carlos Ruiz Zafón. Det viste sig, at hun allerede havde den, men godt kunne lide den, så vi blev enige om, at jeg kunne beholde den og i stedet bestille fortsættelsen til hende.
 • Til min storesøster - Oceanet hvor grusvejen endte af Neil Gaiman. Den eneste bog, jeg endnu selv har læst af Neil Gaiman, og da den både var fantastisk god, og jeg var overbevist om, at den lige var noget for min søster, var den det oplagte valg.
 • Til min far og hans kone - Sæt en vagtpost ud af Harper Lee. En af årets mest opsigtsvækkende udgivelser, og forhåbentlig en bog, der ville falde i deres begges smag.
Så kommer vi til de bøger, jeg var så heldig selv at modtage i julegave.


Af min søde ægtemand fik jeg en bog, jeg har snakket om og ønsket mig rigtig længe, nemlig The Martian af Andy Weir. Jeg læste de første par sider allerede juleaften, og var med det samme fuldstændig opslugt. Jeg er i skrivende stund nået til side 68, og den bliver bare mere og mere spændende. Bogen er en virkelig flot, engelsk hardback udgave. Smudsomslaget er lavet af sådan noget papir, der glitrer en lille smule, hvilket får det virkelig fede forsidebillede til at se endnu mere overjordisk og cool ud.

Af min far og hans kone fik jeg Helte og Hobbitter af Jakob Levinsen, en bog om Tolkien og hans værker, som jeg glæder mig meget til at læse, samt Vi, de druknede af Carsten Jensen, som jeg ved, min far synes er rigtig god, og også en udgivelse, der fik megen omtale. Det er en kæmpe roman på næsten 700 sider, så lige i øjeblikket virker det lidt som en uoverskuelig opgave at gå i gang med den, men hvis den virkelig er god, så er 700 sider jo ikke for meget.

Derudover har jeg fået adskillige gavekort til Arnold Busck og Bog og Idé, så nu må jeg prøve at beslutte, hvilke bøger, de skal bruges på. Hvis du har nogen gode forslag til bøger af danske forfattere, eller bøger oversat til dansk fra andre sprog end engelsk, må du meget gerne skrive dem i en kommentar herunder.

3 kommentarer:

 1. Der er nu ikke noget som at give og modtage boggaver ♥
  'Vindens skygge' var i øvrigt en af de bøger, jeg fik i julegave :-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, bøger er jo som bekendt en gave, man kan åbne igen og igen. Jeg håber, du er glad for Vindens skygge :)

   Slet
 2. Bøger er skønne gaver - hver gang :D Selv fikk jeg en af Thomasine Gyllembourg, en malebog og en skøn én med Doctor Who, som er skrevet ind i klassiske eventyr :) God fornøjelse med dine gaver - Carsten Jensen er virkelig interessant i interviews og jeg har også stadig Vi, de druknede til gode. :)

  SvarSlet