mandag den 26. december 2016

Mit 2016 i bøger

Noget, som jeg synes er ret sjovt ved at have en profil på hjemmesiden goodreads.com er, sidst på året, at få tilsendt en oversigt med forskellige statistikker af hvad og hvor meget, jeg har læst det forgange år. Hvis du vil, kan du se min statistik direkte ved at klikke her. Nedenfor vil jeg gengive de vigtigste elementer og knytte et par kommentarer til.

Et af årets boglige højdepunkter: At møde YA-forfatteren Julie Kagawa.

Samlet set er jeg gevaldigt tilfreds med læseåret 2016. Jeg har læst mange flere bøger i år end jeg har gjort i mange år bagud. Det kan jeg takke denne blog for, for den har været et fantastisk instrument til at fastholde min opmærksomhed på bøgerne. Jeg har også fået mulighed for at møde en masse spændende forfattere, hvilket bare har været helt fantastisk og inspirerende.

Antal læste bøger: 42
Antal læste sider: 14.334
Mit mål for antal læste bøger i år var 20. Sammenlignet med sidste år, hvor jeg kun læste 16 bøger, er det tydeligt at det er gået langt over forventning med at give læsningen mere plads i hverdagen. Jeg tror dog ikke umiddelbart at jeg vil sætte mit læsemål for 2017 højere end jeg gjorde i år. 20 bøger på et år er stadig godt nok for mig - hvad jeg når derudover er blot til fryd og glæde.

Korteste bog: Dangerous Games af Teri Terry (82 sider)
Længste bog: Vi, de druknede af Carsten Jensen (693 sider)
Gennemsnitlig længde: 350 sider

Mest populære bog: To Kill a Mockingbird af Harper Lee

Min gennemsnitlige bedømmelse: 4,2 (ud af 5 stjerner)
Jeg har af natur ikke nemt ved at kritisere, og har nok især i første halvdel af året været lidt rundhåndet med stjernerne. Men jeg synes, jeg er ved at blive bedre til at give en konstruktiv men retfærdig kritik af de bøger, jeg læser.

De bedste bøger, jeg har læst i 2016:
Dette er selvsagt ikke en del af min statistik på goodreads - jeg vil bare gerne fortælle jer, hvilke bøger/serier, der har gjort allerstørst indtryk på mig i det forgangne år. Dem med links har jeg anmeldt her på bloggen, og du kan selvfølgelig klikke og læse anmeldelsen.

Opsamling på generelle læsemål
Sidste år omkring denne tid skrev jeg et indlæg om mine overordnede læsemål for 2016. Jeg skrev blandt andet at jeg godt kunne tænke mig at blive bedre til at læse mere "voksne" og "litterære" bøger. Dem har der da også været nogle stykker af (3 for at være mere præcis), men ikke helt nok (jeg bliver ved med at falde over spændende YA-fantasybøger jeg bare liiiige skal have læst).

Jeg skrev også, at jeg håbede på at få læst en eller to "vigtige" bøger om et aktuelt emne. Det mål vil jeg sige jeg fik opfyldt, da jeg læste Astrid Lindgrens krigsdagbøger. Anden Verdenskrig er jo et evigt aktuelt emne, og bogen var netop ganske "vigtig." Du kan evt. se min anmeldelse, hvis du vil vide mere om, hvad jeg mener med det.

Og så skrev jeg, at jeg gerne ville udforske genrerne science fiction, historisk fiktion og klassikere noget mere. Det er nok også et af de mål, jeg aldrig helt vil synes, jeg bliver færdig med. Alle tre genrer er heldigvis repræsenteret på min goodreads-oversigt, med historisk fiktion som den bedst repræsenterede (5 stk) og klassikere som den dårligst repræsenterede (2 stk). Men der hersker ikke nogen tvivl om, at fantasy stadig er den genre, jeg har allermest hang til, idet 24 af de 42 læste bøger var fantasybøger.

Bloggen er fyldt 1 år
Faktisk har denne blog også i midten af måneden kunnet fejre 1-års fødselsdag. Det er jeg bare så glad for og stolt af. Dog vælger jeg ikke at gøre noget stort nummer ud af det fordi 1) Jeg har ikke særlig meget tid til at blogge lige for tiden, og 2) Det er ikke særlig længe siden, jeg sidst holdt en giveaway, hvilket er den mest oplagte måde at fejre blog-fødselsdag på, synes jeg. Så derfor nøjes jeg bare med at sige: Hip-hip-hurra!!! Og tak til alle jer, der har læst med i løbet af dette første år. Jeg håber, I bliver hængende et år til <3

4 kommentarer:

 1. Tillykke med bloggens 1. år :) Selvfølgelig bliver jeg hængende, det er ikke altid jeg får kommenteret på hvad du skriver, men jeg læser med stor fornøjelse med hver gang du laver et indlæg :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak. Jeg har godt lagt mærke til, at du var en meget trofast læser, men at du læser alle indlæg, havde jeg aldrig gættet. Må lige synke en klump af taknemlighed!

   Slet
 2. Tillykke med blogfødselsdagen! Djævlekrigen havde en fremragende slutning - virkelig god serie :-)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! Og ja, jeg er helt enig hvad angår slutningen på Djævlekrigen :)

   Slet