søndag den 8. januar 2017

Læsemål for 2017

Hvordan skal min læsning udvikle sig i det år, der står foran os? I hvilken retning ønsker jeg, bøgerne skal bevæge mig hen? Dette har jeg især tænkt over i tiden mellem jul og nytår, hvor jeg også gjorde status for min læsning i det forgangne år.

Mit mest konkrete læsemål for 2017 er at genlæse nogle gamle favoritter, nemlig Harry Potter-serien af J.K. Rowling og Jane Eyre af Charlotte Brontë. Begge vil jeg læse på engelsk.


Desuden har jeg nogle lidt mere løse mål, der ikke drejer sig om nogen bestemte bøger, men om at fokusere på bestemte kategorier af bøger. I 2017 agter jeg således at skrue ned for YA-fantasy og op for gamle klassikere og "almindelige" romaner. Det kunne også være spændende at læse et par science-fiction-klassikere og nogle Pulitzer-vindere. Og selvfølgelig kunne jeg godt tænke mig at få læst nogle af de bøger, der står i reolen, som jeg bare aldrig er nået til. Jeg agter også at blive ved med at læse noget historisk fiktion. Heldigvis kan nogle af alle disse mål jo kombineres.

De kvikke vil muligvis bemærke, at der er kommet en ny fane i bloggens menu med titlen Læsemål. Jeg har nemlig tilføjet en ny, fast side til bloggen, hvor jeg har planer om at samle de mere generelle af mine læsemål, som ikke kan rummes i en almindelig TBR-liste, såsom ovennævnte mål for 2017 og et nyt og meget, meget stort og uoverskueligt projekt, jeg også har besluttet at kaste mig ud i, i år, nemlig Reading the World. Dette projekt går i al sin enkelthed ud på at læse mindst én bog fra hvert eneste land i verden, og vil selvsagt komme til at tage mig betydeligt længere tid end et enkelt år. Hop over på Læsemål for at læse mere om det.

Sidste mål for min læsning i 2017 må være at få en god start på Reading the World. En god start vil for mig være at læse mellem 5 og 10 bøger fra lige så mange lande, gerne fordelt på mindst 3 kontinenter.

Ønsk mig held og lykke :)

2 kommentarer:

  1. Åh, glæd dig til en HP-genlæsning. Det gjorde jeg i sommers, og det gav mig virkelig et nyt perspektiv på serien!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak! Jeg er lige begyndt i dag, nåede næsten hele første kapitel i bussen på vej til arbejde. Og blev med det samme mindet om, hvorfor jeg bare elsker den verden :)

      Slet