tirsdag den 12. januar 2016

Skatte i reolen #1

I Skatte i reolen vil jeg præsentere nogle af de bøger fra mine reoler, som jeg er allermest glad for at eje. Det er selvfølgelig alle sammen rigtig gode bøger, men nogle af dem er jeg også glad for, fordi det er en særligt fin udgave, eller fordi der knytter sig en bestemt historie ved. Desuden er det en god lejlighed til at give opmærksomhed til nogle gamle bøger, der fortjener nye læsere.


Den første bog fra reolen, som jeg gerne vil vise jer, er klassikeren Jane Eyre af Charlotte Brontë fra 1847. Den er en kærlighedshistorie, men mest en historie om identitet, at finde sig selv og ikke mindst leve med sig selv. Den er meget alvorlig, men også meget smuk, og nok en af de bøger jeg er allermest glad for at have læst i hele mit liv. Jeg købte denne fine Great Writer's Library udgave på en bazar i Den Danske kirke i London for ca. 10 år siden, og nu er det helt utroligt at tænke på, at jeg kun gav £1 for den.


Den næste bog, The Curious Incident of the Dog in the Nighttime, udgivet i 2003, (dansk titel: Den mystiske sag om hunden i natten) er også én, jeg har købt i London, dog ikke brugt. Jeg var inde i min lokale boghandel, Waterstone's på Camden High Street, og købte denne bog bare fordi jeg syntes titlen var interessant. Jeg havde ikke hørt om den før. Men den viste sig at være en fantastisk rørende og sjov historie om en 15-årig dreng med aspergers syndrom. Det blev én, jeg er vendt tilbage til flere gange, og sidste gang, jeg læste den, græd jeg til slutningen.


Den sidste bog, jeg vil vise jer i denne omgang, er faktisk to bøger: Brødrene Løvehjerte (1973) og Ronja Røverdatter (1981) af Astrid Lindgren. Dette er nogle rigtig flotte udgaver, udgivet i 2007 i anledning af Astrid Lindgrens 100 års fødselsdag. Jeg har også en gammel udgave af Brødrene Løvehjerte, som jeg har haft siden jeg var lille, og som nu er temmelig slidt. Det er nogle smukke fantasy-fortællinger, der virkelig tager fat om livets store spørgsmål. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange, jeg har læst disse bøger, og kunne slet ikke forestille mig min barndom uden dem.

Skriv gerne en kommentar nedenfor og lad mig vide, hvad du synes om denne type indlæg.

10 kommentarer:

 1. Sikke en smuk udgave af Jane Eyre! <3

  SvarSlet
 2. Jeg elskede "Den mystiske sag om hunden i natten" - den er så sød! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig, Iben, en sød og enestående historie :)

   Slet
 3. Ronja Røverdatter og Brødrene Løvehjerte er sådan nogle fine bøger. Jeg har demdelb herhjemme og skal altså snart finde tid til at læse dem. Det har jeg nemlig ikke gjort siden jeg var barn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber, det lykkes for dig at finde tid - er sikker på, du ikke kommer til at fortryde det!

   Slet
 4. Jane Eyre er hermed noteret på to-read listen :) den ser spændende ud

  SvarSlet
 5. Smuk Jane Eyre - England er et fantastisk sted at finde smukke bøger til billig penge nogle gange :) Jeg har præcis den samme udgave af Haddon og selvom den endnu ikke er genlæst, så har jeg anbefalet den til virkelig mange mennesker :)

  SvarSlet