torsdag den 27. april 2017

Dewey's Readathon April 2017: Forberedelser


Dewey's 24-Hour Readathon, en online, verdensomspændende læsefest, finder sted fra på lørdag kl. 14.00 til søndag kl. 14.00. Jeg var inde og melde mig til på den officielle hjemmeside i sidste uge, og har de seneste dage gået og overvejet, hvad jeg måske vil hive ned fra reolen når dagen kommer, hvordan jeg skal forberede mig, og hvad jeg egentlig forventer af mig selv og arrangementet.

Da jeg også har besluttet mig for at deltage i Lørdagshøjskolen i Odense (rigtig spændende undervisning om Bibelen) fra kl. 9.00 til 13.30, kommer jeg nok først i gang med festen en time eller to efter åbning. Men så burde der heller ikke være nogen forstyrrelser resten af læsedøgnet.

Jeg har set at mange deltagende bloggere og bookstagrammere offentliggør en læseliste forud for Readathonet, hvilket også er meget oplagt. Bare ikke lige for mig. Jeg har ganske vist nogle bøger for øje, som jeg tror, jeg har lyst til at læse, men jeg har ikke lyst til at "love" at læse noget bestemt. Jeg vil nemlig gerne give mig selv totalt frit valg hele læsedøgnet igennem. Det betyder også, at jeg ikke vil fokusere så meget på at blive færdig med de bøger, jeg læser, men hellere skifte lidt rundt mellem flere forskellige bøger undervejs, for på den måde tror jeg, jeg får læst flest sider.

På grund af stress kan jeg ikke længere koncentrere mig om at læse så længe ad gangen, som jeg har kunnet tidligere, og derfor er jeg også ret spændt på, hvordan Readathonet egentlig kommer til at gå. Jeg har aldrig tidligere prøvet at tælle, hvor mange sider, jeg kan læse på et døgn, så jeg har ikke noget sammenligningsgrundlag. Men dermed kan jeg jo også tillade mig at være tilfreds med bare at gennemføre.

Med "gennemføre" mener jeg dog ikke at holde mig vågen og læse i 24 timer. Jeg regner helt klart med at sove fra kl. ca. 23.00 til 06.00. Ellers er jeg ret sikker på, at læsefesten ikke bliver nogen succes for mit vedkommende. Og så håber jeg, at mit relativt store behov for pauser vil gå hånd i hånd med muligheden for at deltage i de løbende minichallenges, følge med i nogle af de andre deltageres læsning, samt at tilberede mine yndlingssnacks og lave en masse te.

Da jeg var ude at handle ind i dag, sørgede jeg for at skaffe et lille lager af gode ting og sager: Cashew-nødder, mørk chokolade, frugtstænger, is, chips og hot holiday dip. Desuden regner jeg med at lave en stor portion gulerodsstænger og hjemmelavet hummus - uhm! Mon ikke, jeg kan holde den kørende?

Om jeg vil lave et blogindlæg, hvor jeg løbende opdaterer slagets gang, eller om jeg vil holde mig til opdateringer på instagram og så skrive et samlet blogindlæg med dagens højdepunkter til sidst, ved jeg ikke helt. Hvis der er nogle af jer, der har gode argumenter for eller imod nogen af delene, er I meget velkommen til at skrive en kommentar.

Lige nu har jeg det som om, at Readathon er en stor, indbydende buffet, og jeg har lyst til at prøve lidt af det hele. Jeg håber ikke, jeg når at blive mæt før jeg er halvvejs :) Jeg glæder mig bare rigtig meget til at læse sammen med jer.

2 kommentarer:

 1. Jeg håber, du laver et indlæg, så jeg kan følge med - men hvis ikke, så glæder jeg mig til at høre bagefter, hvordan det gik :-)

  Pøjpøj med læsningen!


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtig godt, at du siger til, for jeg har været meget i tvivl om, hvad jeg ville gøre - men nu har jeg besluttet at lave et indlæg :) Tak for besøget, og hvor er det fedt at vide at du følger med.

   Slet