torsdag den 15. september 2016

DIY-bogmærker til den kreative læsehest

Her kommer et lidt anderledes indlæg, som er for dig, der holder (næsten) lige så meget af at klippe og klistre, som at læse. I dette indlæg vil jeg vise dig trin for trin hvordan du kan lave dine egne flotte og farverige bogmærker ud af dine tomme Pukka-te æsker og eventuelt lidt garn og knapper eller perler. (NB: Dette indlæg er ikke sponsoreret af Pukka.)

Med lidt held kommer bogmærkerne til at se sådan her ud, når de er færdige:


For at lave et bogmærke skal du bruge:

  • En tom Pukka-te æske
  • En saks
  • En lineal (valgfrit)
  • En blyant (valgfrit)
  • En almindelig hulmaskine (valgfrit)
  • Noget garn, fx broderegarn (valgfrit)
  • Nogle søde knapper/perler (valgfrit)

En kop Pukka-te smager særdeles dejligt og er den perfekte følgesvend når du skal læse. Og når æsken er tømt har du mulighed for at udnytte det flotte design til et bogmærke.

1) Begynd med forsigtigt at skille æsken ad i enderne, der hvor den er limet. Limen er ikke så kraftig, så det skulle være nemt nok.

2) Når æsken er foldet ud, kan du bruge et øjeblik på at læse hvad der står på den sjove inderside. Derefter tager du en saks og klipper forsiden ud. (Du kan også bruge den anden mønstrede side og lave to bogmærker af hver æske, men jeg vælger kun at bruge forsiden denne gang). Tadaa! Nu har du faktisk et brugbart bogmærke, og hvis du ikke gider mere, kan du stoppe her. Men hvis du vil gøre lidt mere ud af det, så gå videre til trin 3.
3) Tag saksen og klip hjørnerne runde.
4) Tag hulmaskinen og lav et hul i midten foroven. Hvis du ikke stoler på dit øjemål, kan du måle dig frem til midten med en lineal og sætte et mærke med en blyant, så du har noget at sigte efter med hulmaskinen. Du kan også tage bunden af hulmaskinen og vende den på hovedet, så du kan se blyantmarkeringen gennem hullet før du "skyder."

5) Tag et stykke garn på ca. 65 cm. Broderegarn, som kan købes billigt i Søstrene Grene, er velegnet. Læg garnet dobbelt to gange. Så skulle du gerne have to løkker i den ene ende, og en løkke og to ender i den anden ende. Stik enden med de to løkker gennem hullet fra forsiden og træk den anden ende igennem, så garnet hænger fast som vist på billedet.
6) Du kan nu vælge bare at klippe spidserne på garnet og slå en fin knude, eller du kan tilføje lidt ekstra bling først. Jeg pyntede enderne med nogle knapper og perler, jeg havde liggende. Nu er bogmærket færdigt og klar til brug!
Tak fordi du læste med. Glem ikke at sige hej i kommentarfeltet herunder, så jeg kan se, du har været forbi. Rigtig god fornøjelse med dine bogmærker :)

1 kommentar:

  1. Hovsa, jeg glemte jo helt at nævne, hvor du kan købe te fra Pukka. Det kan du i Matas og de fleste helsekostbutikker. Og bogmærkerne kan naturligvis også laves af andre æsker, karton og lignende.

    SvarSlet