tirsdag den 25. oktober 2016

TBR-liste #4

For nylig samlede jeg op på, hvad jeg rent faktisk havde læst siden sidste gang, jeg lavede en ny TBR-liste. Det var blevet til otte bøger inden for så forskellige genrer som krimi, fantasy, faglitteratur, dagbog/biografi, historisk fiktion, sci-fi og klassiker. Det er jeg godt tilfreds med, for jeg stræber generelt efter at læse et bredt spektrum af forskellige slags bøger.

Listen over de næste bøger/serier, som jeg håber at få tid til at læse inden for en overskuelig fremtid, kommer her. Den blev ikke nær så varieret som den forrige, men i kølvandet af bl.a. årets fantasyfestival, er der bare SÅ mange fantasybøger, der kalder på mig lige for øjeblikket, så det kunne ikke blive anderledes - og faktisk kunne jeg ikke engang få listen ned på ti, som jeg plejer, men måtte trække grænsen ved tolv bøger/serier.


Kongens Krucifix af Lene Dybdahl (Nøglens vogtere, bind 3)
Jeg har virkelig hygget mig med David og Lauras eventyr i både bind 1 og bind 2 af denne fantasytrilogi, som jeg også har anmeldt her på bloggen, og ser frem til at finde ud af, hvordan det skal gå dem og deres familie i sidste del af historien. Får tvillingerne reddet deres forældre (og resten af verden) ud af den onde troldmand Muzas kløer, og kommer de nogensinde hjem til deres egen tid og deres eget hus igen? Og får vi mon sagt ordentligt farvel til alle de dejlige venner, de har fået sig undervejs i historien?

Oprører af Louise Haiberg (Dæmondræberen, bind 1)
Denne bog, som også er første bind i en trilogi, er jeg faktisk allerede ret godt i gang med - og jeg er ret så vild med universet og jeg-fortælleren Dominic, der indhyller alting i et tommetykt lag af sarkasme. Jeg købte den på Fantasyfestivalen og gik i gang med den med det samme, men valgte imidlertid at tage en pause, da jeg cirka samtidig også kom til at gå i gange med Nøglens vogtere. Ud af de to trilogier var jeg klar over at sidstnævnte trods alt var den, jeg ville blive hurtigst færdig med. Dæmondræberen består nemlig af tre murstensromaner, hvor sprog og tematik tilsyneladende stiller lidt højere krav til læseren end Nøglens vogtere.

Skyriel af Lene Dybdahl (Ovanienprofetierne, bind 1)
Den allerseneste bog fra den danske fantasyforfatter Lene Dybdahls hånd. Den er en tyk bog, og første bind i hvad der forventes at blive en trilogi med titlen Ovanienprofetierne. Denne bog lyder til at rumme rigtig mange af de elementer, temaer og roller, jeg godt kan lide ved en god fantasyhistorie, så jeg har faktisk ret store forventninger til hvad der sker, når disse møder Lene Dybdahls toptunede plotmaskine. 

Tir-Nâzrals arving af Mads Schack-Lindhardt
Dette er en fantasybog, som jeg har truffet aftale med forfatteren om at anmelde. Den er udkommet for tre måneder siden på forlaget mellemgaard, der har til huse i min by Odense. At bedømme ud fra forlagets beskrivelse og hvad jeg ellers har hørt, lyder den rigtig hyggelig, og et eller andet sted kommer jeg til at tænke på Den uendelige historie. Men om der er nogle lighedspunkter mellem de to historier vil tiden vise. Jeg glæder mig i hvert fald til at stifte nærmere bekendtskab med den, om ikke andet så på grund af det meget flotte og dragende omslag. Måske skulle jeg også lige nævne at den er første del af en planlagt trilogi.

Dragerne og Oprørerne af Julie Kagawa (Talon-serien bind 1 og 2)
Disse bøger er dukket op på min horisont flere gange, og mange læsere virker til at være helt enormt begejstrede for dem. Og efter at jeg hørte Julie Kagawa selv tale om bøgerne i sidste måned, fik jeg selvfølgelig rigtig meget lyst til at læse dem. Ideen om drager, der kan tage form som mennesker, forekommer mig særdeles tiltalende, og jeg er spændt på at se hvordan Kagawas inspirationskilder indenfor fx computerspil og anime præger hendes værker.

De forsvundne levn af Lauren Kate (Fallen bind 4)
Jeg vil ikke sige så meget andet om denne bog, end at den har stået og ventet på min hylde lidt for længe efterhånden. Måske siger jeg noget mere, når jeg har fået den læst.

Den faldne djævel af Kenneth Bøgh Andersen (Den store djævlekrig bind 6)
Ih, hvor har ventetiden altså været lang til udgivelsesdatoen for denne fantasybog, der er sjette og (vist nok) sidste bind i Kenneth Bøgh Andersens store værk om den gode dreng Filip, der ved en fejl bliver djævelens lærling. Hver eneste bog i serien har jeg slugt med velbehag. De er så fantastisk godt skrevne, og de har så meget dybde. Dette er nok den bog, jeg glæder mig allermest til på denne liste, og jeg vil nyde hver en side.

De sorte troldmænd af Trudi Canavan (trilogi)
Endnu nogle af de bøger, jeg købte på Fantasyfestivalen, hvor forfatteren signerede dem til mig ...

Sjælens pris af Haidi Wigger Klaris (Dæmonherskerens arving bind 3)
Igen sidste bind i en serie, jeg gerne vil vide, hvordan ender. Denne bog er netop udkommet i forbindelse med Herlufsholm Fantasybogmesse, og jeg har en forventning om, at den er spændende, underholdende og forholdsvis hurtigt læst, ligesom de to første bind i serien. Jeg har læst hos en anden bogblogger, at den er endnu bedre end de to første bind, og det håber jeg selvfølgelig er sandt.

Frændeløs af Hector Malot
Så kommer vi endelig til den del af listen der ikke drejer sig om fantasy. Dette er en fransk børnebog fra 1972, som efter sigende skulle være kendt og elsket verden over. En dag, hvor jeg var på besøg hos min veninde og talen faldt på bøger og læsning, spurgte jeg hende, hvilken bog der var hendes absolut yndlingsbog nogensinde. "Frændeløs" var hendes svar. Jeg kendte den ikke, og spurgte, om jeg måtte låne den. Det måtte jeg gerne. Jeg ved stort set intet om historien, men er selvfølgelig spændt på at læse den. Hvis du har læst den engang, så nævn det meget gerne i en kommentar, men ingen spoilers, tak :)

Nøglen til Cecilie af Bodil Sangill (Cecilie-serien bind 1)
Bodil Sangill er en dansk forfatter, som jeg længe gerne har villet stifte bekendtskab med, og nu synes jeg, tiden skulle komme. Sangill er udgivet på det kristne forlag Lohse, som jeg også oversætter for. Indtil videre er der to bøger i serien af kærligheds-/kvinderomaner om den unge kvinde Cecilie, og det bliver spændende at se om serien og forfatteren er noget for mig.

Min geniale veninde af Elena Ferrante (Napoli-serien bind 1)
Hvad skal jeg næsten sige? Det er vist tredje gang, jeg sætter denne på min liste. Den er kommet til at stå som et ikon for mig på den litterære genre, som jeg så gerne vil beskæftige mig mere med, men samtidig er lidt afskrækket af. Fantasy ved jeg jo, hvad er! Men måske tredje gang er lykkens gang. For resten har jeg godt nok hørt at pseudonymet Elena Ferrante er blevet afdækket, men i respekt for forfatteren vil jeg rigtig gerne læse Napoli-serien inden jeg hører noget om, hvem hun i virkeligheden er. Så der er jo en god motivationsfaktor til at få dem læst snart, før nogen afslører det for mig ved et tilfælde :)

Jeg håber, mine tanker om den kommende læsning kunne inspirere dig, og at du har lyst til at skrive en lille kommentar. Glem heller ikke at deltage i min giveaway af Malene Søvstens Ravnenes hvisken, eller at fortælle om lodtrækningen til alle fantasyfans, du kender.

4 kommentarer:

 1. Meget interessant TBR-liste med mange spændende bøger.

  Frændeløs er en dejlig børnebogsklassiker og for mange år siden blev den lavet til en tv-serie for børn og jeg elskede den. Jeg har fornyligt læst den selv og var meget overrasket over at den var så kort. Udfra det jeg kunne huske fra tv-serien, så synes jeg den burde være længere :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for besøget, jeg er altid lidt overrasket over, at der rent faktisk er nogen, der tager sig tid til at læse de her liste-indlæg :) Måske er det med Frændeløs som med så mange andre barndomsminder, at det, som dengang var stort, viser sig senere at være småt!

   Slet
 2. Du kan godt glæde dig til Den faldne djævel - virkelig velskrevet og god afslutning på en af de bedste nyere danske fantasyserier :-)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentaren. Jeg er faktisk allerede blevet færdig med netop den, og jeg er enig med dig. Den var bestemt ikke nogen skuffelse!

   Slet